Voetreflex massage

Wat is voetreflex massage?

 

Voetreflex massage is een methode tot het stimuleren van de reflexen in de voeten, om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken.

Deze reacties kunnen het beste worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand.  Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Het brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energie reflecterende punten.

De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert.

Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen, afvalstoffen kunnen moeilijker worden afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming.

De afvalstoffen bevatten veel urinezuurkristallen, doordat de kristallen tijdens de massage tegen de zenuwuiteinden kunnen worden gedrukt kun je dat als pijnlijk ervaren. De afvalstoffen worden vergruisd, verdeeld en afgevoerd.

Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd, ook de emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Daardoor komt er meer ruimte.

Het bloed dat meer gaat stromen geeft het lichaam nieuwe kracht en warmte.

De volgende klachten/problemen kunnen behandeld worden met voetreflex massage:

  • Hoofdpijn klachten ( Zoals migraine of stress gerelateerde hoofdpijn)
  • Spijsverteringsklachten
  • Hormoonhuishouding
  • Ademhalingsstelsel
  • Vermoeidheid
  • Stress/spanningen

reflexologia-podal-(1)